Hírarchívum - május 2017

Díszőrség Sárbogárdon

A "VÉRTES" Egyesület frissen alakult, Császár-huszár és Dragonyos Csapatának első rendezvénye volt a hétvégén. Május 26-án a sárbogárdi rendelőintézet előtt, Kossuth Zsuzsa emlékparkot avattak.

Fehérvári huszárok Feltrében

A Fehérvári Huszárok Egyesülete az Olaszországi Kék Szalag Szövetségtől meghívást kapott I. világháborús megemlékezésre.

Betyárjáték - Balla Zoltán emlékére

Több mint egy éve megy sikerrel a Nemzeti Színházban a Betyárjáték című előadás.

Már csak emlék a 29. is… (fotó: Pető István)

Boldog, Hatvan, Tápióbicske, Isaszeg, Vác. A hétköznapi emberek számára ezek csupán helyrajzi megnevezések, véletlenszerűen felsorakoztatott települések.

Érsemjénben jártak a hajdú-bihari huszárok

A magyarországi Hajdú-Bihar megyei Lovas és Huszár Hagyományőrző Sport és Kulturális Egyesület, és a romániai érsemjéni polgármesteri hivatal, történelmi emlékezést szervezett 2017. május 13-án, a...

A magyar honvéd gyalogság és tüzérség ünnepe a Budai Várban (fotó: Pető István)

Május 21. a Magyar Honvédelem Napja. 1849-ben ezen a napon foglalta vissza a Görgei Artúr vezette honvédsereg Buda várát. A magyar történelem ezen kiemelkedő eseményére emlékezett meg 2017.

A MHKHSZ összevont küllemi és alaki kiképzés és minősítőjének időpontja: 2017. augusztus 25-27., helyszíne: nagy valószínűséggel a Magyar Honvédség Táborfalvi kiképzőbázisa (...

A II. világháborús harcok befejezésére emlékeztünk a Nyitra partján (fotó: Takács Dóra)

2017. április 1-én a Nyitra parti nagyváros, Érsekújvár adott otthont a II. világháború helyi történéseinek felidézésére.

A magyar honvéd gyalogság és tüzérség ünnepe

Május 21. a Honvédelem Napja, 1849-ben ezen a napon foglalta vissza a Görgei Artúr vezette honvédsereg Buda várát. A magyar történelem ezen kiemelkedő eseményére emlékezik meg várbeli...

Életünket és vérünket!

A magyar történelemben kevés olyan pillanat volt, amikor uralkodó és nemzet oly módon egymásra voltak utalva, mint amikor az ifjú Mária Terézia trónra lépett.