Hírarchívum - március 2019

31. Tavaszi Emlékhadjárat

Idén is útjára indul Európa térben és időben legkiterjedtebb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata.

Huszáros Márczius Somogyban

Dicsőseges Márczius idusa hív minket emlékezetre immár 171 esztenedeje.

Március 15. Hódmezővásárhelyen

A hódmezővásárhelyi Hagyományőrző 15. Pálffy Huszár Egyesület - mint minden évben - az idén is részt vett a hódmezővásárhelyi városi március 15-i ünnepségen

A gömöri huszárok márciusa

A Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület fontosnak tartja a jövő nemzedéke érdeklődésének felkeltését történelmünk, nemzeti értékeink iránt, így idén is örömmel tettünk eleget a...

Budakeszi iskoláiban és óvodáiban március idusán (fotó: Turi András)

Március 14-én zászlóaljunk és tüzérütegünk az elmúlt évek hagyományai alapján végiglátogatta városunk összes iskoláját és óvodáját, sőt még egy bölcsődét is.

A „VÉRTES” Egyesület március 15-éje

Az idei március 15-i időszak rekordot döntött egyesületünknek: 12 helyszínen szerepeltünk a különböző ünnepi programok kapcsán.

Váci nyargaló tüzérek Csepelen

Csepelen a Görgey téren megtartott március 15-i ünnepi megemlékezést és azt követő interaktív bemutatót a váci nyargaló tüzérek a nemzetőrökkel együtt nagy sikerrel tartották meg.

Március 15. Győrben (forrás: kisalföld.hu)

A Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz az idén tizenkilencedik alkalommal kapott meghívást Győr Megyei Jogú Város március 15-i központi rendezvényére.

Magyarnak lenni hittel, szóval és cselekedettel - Március 15. Aknaszlatinán

A magyarság legnagyobb nemzeti ünnepén, a település tanúbizonyságot adott arról, hogy együttes erővel, méltóképpen tud fejet hajtani a hősök áldozata előtt.

A MHKHSZ tisztújító közgyűlése (fotó: Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület)

A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség 2019. február 24-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványtermében tartotta meg tisztújító küldöttgyűlését.