Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz Egyesület

A Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium az egyetlen az országban, ahol lovas katonai hagyományőrző kiképzést is kapnak lovas diákjaink. A díszszakasz 1999-ben alakult. Minden évben számos eseményen és rendezvényen vesznek részt, elismerést szerezve Győr városának és a Veres Péter iskolának.

Állandó résztvevői a győri március 15- i városi díszszemlének, a pápai huszár tábornak, a Kismegyeri  történelmi lovas és hadijátékoknak, díszkíséretet adtak a Vitézi rend Országos Főkapitányának. A díszszakasz tagjai lehetnek azok a lótartó és-tenyésztő, valamint lovastúra-vezető diákok akik, mind tanulmányi eredményükkel, mind biztos lovas tudásukkal és példamutató, követendő viselkedésükkel ezt a megtiszteltetést kiérdemlik.

Egyenruhájuk az 1848-49- es győri Lovas Nemzetőrök viseletét jeleníti meg. Fekete bőrcsizma sarkantyúval, szürke nadrág salavárival, talpalóval. Fél combig érő búzavirágkék atilla somfa gombokkal, fekete teveszőr zsinórozással. Csákójuk, mint a huszároknak, azzal a különbséggel, hogy az ellenző felett a felállító vármegye neve egy fémlemezen olvasható. Zászlójuk az eredeti dupla selyem hadilobogó másolata.

Minden leendő tanítványt szeretettel vár a Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz, és Vígh Attila lovas szakoktató a Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz alapítója,és vezetője.

Megalakulás éve: 
1999
Alakulat-korszak: 
Alakulat: 
Lovas Nemzetőrség
Fegyvernemek: 
Kapcsolat
Székhely: 
Szent Imre út 72.
Győr
9024
Magyarország
Szerepvállalás
Nyilvános bemutató: 
Igen
Iskolai élő történelemóra: 
Igen
Filmforgatás: 
Igen