Hírarchívum - szeptember 2018

III. Ludovika Huszárverseny (fotó: Zsigó Blanka)

Harmadik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesülete a Ludovika Huszárversenyt. A rendezvény programja a mellékelt plaktáron olvasható.

A „Pákozdi Csata”, a reményt adó küzdelem megemlékezése elé…

A Pákozdi Csata emléke előtt immár 22 éve tiszteleg a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség közössége.

A soproni Nádasdy-huszárok a Nemzetközi lovassági napokon

Véget ért a németországi Gotha közelében rendezett lovassági rendezvény, melyen a német, lengyel, brit csapatokon felül a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület is részt vett.

Pettkó-Szandtner Tibor gyásszertartása

Ezúton értesítünk minden érdeklődőt, hogy a Magyarországi Arablótenyésztők Egyesülete elnökének kezdeményezésére, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatójának támogatásával vitéz...

Elhunyt Ménkű István

Ménkű István, a Balaton-felvidéki Radetzky Huszáregyesület kapitánya, alapító tagunk életének 86. évében elhunyt. Bajtársunk temetése a Tapolcai Temetőben, 2018.szeptember 13-án 11:00-kor lesz.

Barcsi Huszárvágás

A Somogyi Huszárok immár harmadik alkalommal bontottak zászlót, hogy az őszi fényben játszó falevelek között a Dráva mentére vonuljon és tábort verjen.

A Nemzet őrei Budavár szolgálatában (fotó: Knapecz Máté)

2018. július 1-jén valamint augusztus 3-án és 4-én a Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium látta el 14 fő nemzetőrrel a Budavári díszjárőr embert próbáló feladatát.

Pákozd 1848

Zenés történelmi játékra invitál minden érdeklődőt a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség és az Esztrád Színház. 2018.

A tüzérség első budavári járőrsorozata

A tüzérség budavári járőr sorozata 2018.augusztus 5-én kezdődött, amelyet a tüzérek a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség tüzéreiként hajtották végre.