Megkésett nekrológ

Megkésett, mert épp egy éve, 2022. augusztus 15-én ment el örökre egy nagyszerű barátunk, egy író, költő, vitéz harcos, egy elkötelezett magyar ember.

v. Dr. Várhelyi András 1953-ban született olyan családba, amely hordozta magával a XX. század magyar sorsát. Apja csendőrtiszt volt, a kommunizmus évtizedeiben ennek megfelelő üldöztetésben részesült, nagybátyja Gérecz Attila költő az 56-os forradalomban halt hősi halált a szovjet tankok elleni harc közben.

Várhelyi tehetséges író, költő és a hagyományok elkötelezettje volt. A Vitézi Rend főkapitányaként, és országgyűlési képviselőként minden erejével támogatta a lovas hagyományőrzést. Nevéhez fűződnek a Nemzeti Lovas Fesztiválok és Lovas Világtalálkozók, sokat köszönhet neki a huszár hagyományőrzés is. Lelkesítő beszédei a retorika mintapéldái voltak, a nemzeti oldal mindig számíthatott rá. Megalkuvást nem ismerő természete, hazafias elkötelezettsége, irodalmi és politikai munkássága olyan értéket jelentett, amely sokáig hiányozni fog a magyar közéletből.

Tapolca-Diszel, 2023.08.15.

v.Győrffy-Villám András
hő.dandártábornok
a MHKHSZ örökös tiszteletbeli elnöke

Címkék